Wij zijn gestopt! De website blijft voorlopig online, maar de webshop is gesloten. Bedankt voor uw begrip!

Alleen op deze 3 manieren scoor je een écht duurzame kerstoutfit!

Een duurzame kerst vieren? Start dan met je outfit!

Wat gaat het hard hé; kerst staat alweer voor de deur! En als je al een tijdje bezig bent om duurzamer te leven, weet je dat dit één van de moeilijkste momenten van het jaar is om op een groene manier te leven. Van veel te veel eten tot een overload aan nutteloze cadeaus; er zijn heel veel dingen die impact kunnen hebben tijdens de feestdagen. En daar hoort je kerstkleding natuurlijk ook bij! Want hoe zorg je nou voor een duurzame kerstoutfit? Wij raden aan dat je, om écht duurzaam te zijn, één van de volgende drie manieren kiest. Lees snel verder!   

Manier 1: Koop een multifunctionele outfit

Als je erg graag iets nieuws wilt kopen, kun je het beste voor een multifunctionele outfit gaan. Dit betekent dat je de kleding die je koopt niet alleen voor kerst kunt gebruiken, maar ook de rest van het jaar kunt dragen. Een goed voorbeeld van multifunctionele (maar ‘kerstige’) kleding zijn minimalistische tops, rokken of jurken die zijn gemaakt van een mooie, glanzende en duurzame stof (zoals Tencel of Ecovero). Het lichte glansje van de stof geeft je outfit een luxe look, maar maakt de kleding nou ook weer niet zo extravagant dat je het niet naar je werk aan zou kunnen. Combineer dit met een paar mooie, feestelijke sieraden, en je bent klaar voor dat kerstdiner!

Manier 2: Wees creatief met wat je al hebt

Heb je niet zo’n groot budget om hoge kwaliteit kleding te kopen? Dan kun je het beste je huidige kledingkast induiken! Als je even echt je best doet kun je dan vaak heel onverwachte outfits ontdekken, die perfect zijn voor kerst. Een voorbeeld van wat je kunt doen: pak een bestaand jurkje uit je kast (bijvoorbeeld een zwarte of rode), en combineer deze met een glanzende, feestelijke sjaal die je als riem om je middel knoopt. Zo tover je een normale outfit in een handomdraai om in een perfecte combinatie voor de feestdagen!  

Lees hieronder verder

Gratis Ebook!

Haal nu het beste uit je kledingkast, en creëer de ultieme Capsule Wardrobe!

Manier 3: Huur of shop tweedehands!  

Kun je het echt niet laten om volop aan de glitter te gaan, of droom je al wekenlang van een foute kersttrui? Ga dan eens op zoek naar de dichtsbijzijnde kledingbibliotheek of vintage shop! Tweedehands kleding heeft natuurlijk veel minder impact dan een nieuwe outfit, dus als je echt iets wilt wat je niet vaker gaat dragen kun je het beste voor pre-loved gaan. Een andere optie, zeker als je echt voor heel sjiek (zoals gala) wilt gaan, is om voor bijvoorbeeld een week of maand een item te huren. Pas dan wel op met de sausjes, wijn en andere vlekkenmakers!

Hoe zorg jij voor een duurzame kerst? Heb jij nog meer manieren om aan een duurzame feestoutfit te komen? Laat het ons weten in de comments!