Wij zijn gestopt! De website blijft voorlopig online, maar de webshop is gesloten. Bedankt voor uw begrip!

De duurzame stof gemaakt door Lenzing 

Wat is Tencel?

Tencel Lyocell

Heb jij ooit van Tencel gehoord? Tencel is een duurzame vezel gemaakt door het Oostenrijkse bedrijf Lenzing. Deze vezel staat ook vaak bekend als Lyocell. Deze twee stoffen zijn eigenlijk hetzelfde, maar Tencel is de officiële merknaam van de stoffen geproduceerd door Lenzing  (een soort Kleenex vs tissues situatie dus).

Tencel Lyocell stoffen zijn gemaakt van duurzaam gewonnen eucalyptushout, een duurzame boomsoort. BLenzing is daarnaast ook erg strict in het bosbeheer: al het hout dat gekapt wordt moet ook opnieuw worden geplant, zodat er een gebalanceerd systeem ontstaat en ontbossing geen optie is.

Dan wordt het hout omgezet in een zachte vezel in een circulair productieproces. In 2002 won Lenzing de European Technology Award for Sustainable Development, omdat de impact van dit productieproces een heel stuk lager is dan dat van andere stoffen: voor het maken van Tencel is significant minder water en energie nodig, en er worden amper stoffen uitgestoten tijdens het proces. 

Het resultaat is Tencel Lyocell: een erg zachte, zijde-achtige stof met een lichte glans en een soepele, beweeglijke look. Deze stof is 2000 keer minder vatbaar voor bacteriën dan polyester, een stof die erg vaak gebruikt wordt voor het maken van kleding. Tencel is ook nog eens erg sterk, en wanneer er goed voor gezorgd wordt kunnen Tencel kledingstukken heel lang meegaan. Ook is het 100% biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Het kan bijna niet duurzamer zou je zeggen! 

Zou je graag willen zien hoe Tencel kleding eruit ziet, of zou je zelf graag deze kleding willen uitproberen? Kijk eens rond in onze webshop!

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *